tir. 16. okt.

|

Kubaparken

Popvenstre (1)

- en festival med politikk og kultur. Lørdag 17. juni fyller vi Kubaparken med debatter, bokbad, konserter og andre kulturinnslag.

Registration is Closed
See other events
Popvenstre (1)

Tid og sted

16. okt. 2018, 10:30 – 14:30

Kubaparken, Grünerløkka, 0175 Oslo, Norge

Om eventen

Facebook event

*** FULLT PROGRAM: http://popvenstre.no/program.html

*** PRAKTISK INFO: http://popvenstre.no/praktisk.html

*** BILLETTER: https://tikkio.com/tickets/1981-popvenstre

NB: Forhåndskjøpte billetter er billigere enn å kjøpe i døra.

Forhåndssalget stenger fredag 16. juni.

Festivalområdet åpner kl 10:30. Det blir mulig å kjøpe frokost og kaffe før programstart.

Etterfest på Ingensteds etter programslutt kl 21:15: https://www.facebook.com/events/440573979630186/

---

Lørdag 17. juni fyller vi Kubaparken med debatter, bokbad, konserter og andre kulturinnslag. Det blir også eget barneprogram. Her er noen foreløpige smakebiter fra programmet:

*** RAZIKA

Razika er kanskje det beste som har kommet fra Bergen siden Nordahl Grieg. Marie Amdam, Maria Råkil, Marie Moe og Embla Karidotter fra Møhlenpris i Bergen leverer melodisk og fengende ska-pop-rock, og har bergtatt hele Norge med hits som «Vondt i hjertet» og «Faen ta deg». Siden debuten har de produsert fire bunnsolide album og etablert seg som et av Norges ledende pop-rock-band.

*** HVORDAN SLÅ TILBAKE HØYREPOPULISMEN?

Emma Rees (UK) er barneskolelærer og leder i den britiske grasrotorganisasjonen Momentum. Winnie Wong (USA) har bakgrunn fra Occupy Wall Street og er en av grunnleggerne av The People for Bernie Sanders. I dag er hun ansatt i fagforeningen National Nurses United. Paolo Gerbaudo (IT) er aktivist, samfunnsdebattant og forfatter av boka «The Mask and the Flag». Han underviser ved King’s College i London. Under Popvenstre møtes de til debatt om de nye venstresidebevegelsene og hvordan høyrepopulismen kan slås tilbake av folkelig engasjement. Ordstyrer: Ellen Engelstad. Debatten arrangeres i samarbeid med Manifest Tidsskrift.

*** AWESOMNIA

AWESOMNIA beveger seg sømløst mellom ulike sjangre som funk, soul og dancehall, men med beina planta i hiphop. Slik skaper de original og selvsikker musikk med et lydbilde som varierer mellom lettsindig feelgood til mer hardtslående låter som utfordrer publikum.

*** LITTERÆR SAMTALE OM ARBEIDERLITTERATUR

Har endringene i arbeidslivet også endret måten arbeiderklassens skildres på i litteraturen? Forfatter av boka «Arbeidsnever» og vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris, Jan Kristoffer Dale, forfatter av «Meg eier ingen» og kulturredaktør, Åsa Linderborg (SE), og forfatter av «Hjartemekanikk», Kristina Leganger Iversen møtes til samtale om arbeiderlitteratur.

*** OHNESORG

Ohnesorg er et Oslo-basert band som spiller det de selv omtaler som subversiv visesang. Det kan være historier om Oslo slik det en gang var, husokkupasjoner, forbudt kjærlighet, drømmer om en verden uten grenser eller tapte revolusjoner – alt levert i et vakkert, melankolsk og jordnært sound.

*** RED ROSA: ROSA LUXEMBURGS STORMFULLE LIV

Kate Evans (UK) er forfatter og tegneserieskaper og i Norge mest kjent for tegneserien «Red Rosa» om Rosa Luxemburgs liv og gjerning. Under Popvenstre skal hun la oss bli bedre kjent med den polsk-tyske revolusjonæres stormfulle liv.

*** FROM THE BELLY OF THE BEAST

Moumita Ahmed (USA) er organisator i Millenials for Revolution, og tilhører den nye progressive bevegelsen rundt Bernie Sanders. Hun kommer til Popvenstre for å rapportere fra Donald Trumps USA og fortelle om venstresidas motstrategier.

*** STEMMER FRA GRASROTA

I et arbeidsliv i rask endring er det nødvendig å finne nye løsninger for å ivareta arbeidsfolks rettigheter. I denne samtalen forteller blant andre Sara Bell, leder i Fagforbundet Bergen og Eystein Garberg, leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag om hvordan fagbevegelsen jobber lokalt for å bekjempe sosial dumping og forsvare medlemmenes rettigheter.

*** ANTIRASISTISK KULTUR

Kunst og kultur har alltid spilt en viktig rolle i den antirasistiske bevegelsen. Khalid Salimi er sjef for den flerkulturelle Mela-festivalen, og Munazza Butt er en av initiativtakerne for den lokale antirasistiske kulturmarkeringen Fellesskap og respekt på Sagene. Under Popvenstre møtes de til samtale om hvordan kultur kan brukes for å bygge forståelse og gjensidig solidaritet, og demme opp for rasistiske strømninger.

*** HVA SKAL VI LEVE AV?

Leder i Naturvernforbundet Silje Ask Lundberg og nestleder i NTL Kjersti Barsok er to av deltakerne som skal diskutere klima, næringspolitikk og oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja. Hva slags politikk trenger vi for å omstille oljeindustrien og bygge nye arbeidsplasser? Og hvilken rolle kan fagbevegelsen spille i miljøkampen?

*** FEMINISTISK QUIZSHOW

Forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl holder quizshow basert på deres nye spørrebok «Hva vet du om damer?» – oppfølgeren til den populære «60 damer du skulle ha møtt».

*** ETTERFEST PÅ INGENSTEDS

Etter at programmet er ferdig i Kubaparken samles vi til etterfest på Ingensteds i Brenneriveien. Her blir det konsert med Aslak Borgersrud med band. Aslak debuterte med albumet «Det er valgfritt å irritere seg» i fjor. Gjør deg klar for en forrykende konsert med masse ompa, humor og sår kjærlighet. Billett til Popvenstre gir gratis inngang på etterfesten.

BIDRA TIL POPVENSTRE

Vi trenger økonomisk drahjelp, men også hjelp til å gjøre festivalen kjent, særlig utenfor Oslo. Slik kan du bidra:

● Invitér dine venner til denne Facebook-eventen.

● Send oss et valgfritt beløp på kontonr: 7878 05 75416. Merk betalingen med 'Popvenstre'.

● Vipps oss et valgfritt beløp på Vipps-nummer 10303. Husk å skrive 'Popvenstre' i meldingsfeltet.

Dele denne eventen