IKKE UDEN MIN MOR

A theater performance about women in three generations

 

Playwright: Camara Lundestad Joof

Tag din mor, datter og veninde under armen til en aften med, for og om kvinder. Vi fortæller om kvindelivet i ord og musik på tværs af generationer og kulturer, så vi og vores liv bliver synlige for hinanden.

I »Ikke uden min mor« fortæller og lægger vi ører til hinandens kvindehistorier. Historier om kvinder, der tilpasser sig og historier om kvinder, der gør oprør, om vores muligheder, begrænsninger, håb og drømme – før, nu og i fremtiden.

Vi står alle på skuldrene af vores mødres historier, erfaringer og kampe, ligesom de står på deres, og som vores døtre står på vores. Det gælder alle kvinder til alle tider og i alle kulturer. Ingen kvinde eksisterer uden sin mor.

Regissør Sandra Yi Sencindiver

Dramatiker Camara Lundestad Joof
Dramaturg Sosha Teperowska
Musik & tekster Marie Louise von Bülow

Medvirkende Anne-Vibeke Mogensen, Şiir Tilif, Lotte Munk + Marie Louise von Bülow
Scenograf Sir Grand Lear
Idé & konsept danskdansk
Co-produsenter Baltoppen LIVE & Helsingør Teater

 

Ikke uden min mor er ett bestillingsverk som ble skrevet til Teater danskdansk i København, med premiere 1. Mars 2018. Forestillingen  ble laget i samarbeid mellom regissør og Kunstnerisk leder Sandra Yi Sencindiver og komponist Marie Louise von Bülow.

 

Høsten 2017 intervjuet Joof og Sencindiver 76 forskjellige kvinner i 3 generasjoner, fra alle slags familiekonstellasjoner i Danmark. Kvinnene kom fra hele verden. De intervjuet først mormor, datter og barnebarn i felleskap, og tok dem så inn i separate rom og intervjuet dem individuelt. Basert på historiene som kom fram skrev Joof generasjonsportretter for fire skuespillere, som veksler mellom å være seg selv på scenen og gå inn og ut av ulike kvinneskikkelser, og snakke i kor.

 

Danskdansk er ett byromsteater som flytter seg rundt og oppsøker nye publikumsgrupper, og Ikke uden min mor har spilt 33 forestillinger rundt om i Danmark og i Malmø.