PAVLOVS TISPE

Pavlovs Bitch, an autobiographical soloperformance about navigating your body in Scandinavia as a black, queer woman.

 

Playwright & Performance: Camara Lundestad Joof

Pavlovs Tispe er Camara Lundestad Joof sin autobiografiske soloforestilling som hun lagde i samarbeid med regissør og dramaturg Kai Johnsen, og var hennes debut som dramatiker.

 

Monologen er et portrett av hvordan en skeiv, brun kvinne navigerer kroppen sin i Skandinavia i dag, og en utforskning av hvordan samfunnets normer er med på å forme identiteten din.

Pavlovs Tispe er en performativ lek med standupsjangeren, hvor Joof prøver å finne ut av hvem som får lov til å le av hva, og ble skrevet for videregående elever.

 

Pavlovs Tispe hadde premiere på Nynorskens Hus våren 2015, og ble booket inn til 207 forestillinger i Skandinavia, som inkluderte en 21 ukers DKS turné og seks uker på repertoaret til Stockholm Stadsteater Skärholmen hvor den spilte høsten 2017 innen Joof pensjonerte den.

 

Etter hver forestilling hadde Joof en 20 minutters ettersamtale med elevene, og fikk støtte av Bergesenstiftelsen til å dokumentere arbeidet. Hun sitter nå med 52 timers lydopptak av samtaler med over 20.000 ungdommer om rasisme, sexisme og homofobi, som hun bearbeider i tekst.

Regissør og dramaturg Kai Johnsen 
Dramatiker og skuespiller Camara Lundestad Joof
Komposisjon Lasse Passage
Co-produsenter Den Mangfaldige Scenen og Brageteatret

 

Forestillingen ble anmeldt av Deise Nunes på Scenekunst.no

Photos: Bilde Öner

 

Lyrics from Pavlovs Tispe